rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

De orde van de dag

Het jaar is bijna om, zei ik. Maar er komen natuurlijk nog twee hele weken in 2013 en bovendien is zo'n jaartelling ook maar fictie. So much for jaaroverzichten. Over tot de orde van de dag.

Zondag maakten we een boswandeling zonder zelfs maar een paard mee te nemen. Dat was eigenlijk niet de bedoeling maar zoals zo vaak liep een klein ommetje behoorlijk uit de hand. We ontdekten een nieuw pad langs een van de vele beekjes en voordat we dat helemaal verkend hadden waren we een uur woudlopen verder. Om het goed te maken longeerden we de paarden aan het eind van de middag nog. Ze gedroegen zich voorbeeldig, zelfs Harissa die nog wel wat te leren heeft op dit gebied. Wat Jay betreft, die deed het zo goed dat het bijna griezelig was.

Maandag spraken we met de architect en de ramen- en deurenhandel de plannen door. Het nieuwe huis wordt steeds reëler, nu heeft het zelfs al ramen, diverse deuren en een garagepoort. Virtueel dan, er staat nog niks maar het lijkt toch wat te worden nu we bijvoorbeeld weten dat de kozijnen in RAL 7016 worden uitgevoerd. RAL is concreet, dat spuit men niet zomaar vaag het heelal in, nee, dat komt op onze kozijnen, hier, in ons eigenste huis-in-wording. Een gedachte om houvast aan te ontlenen.

Verder was er opeens sprake van dat het bouwbedrijf al wel in januari kan beginnen. Helemaal zeker is het nog niet. In elk geval maar goed dat we inmiddels een klein boerenhuisje achter de hand hebben. Verhuizen op zich daar draaien we onze hand niet voor om. Als ze mij mijn gang laten gaan heb ik in twee dagen tijd alles ingepakt. Hoezo popelen.

Van ons mag het. Hoe eerder de bouw begint, des te eerder is het klaar ook. Dat ligt voor de hand. Denken wij. Dat mogen we toch wel hopen? Ik droom daar wel eens van, dat alles klaar is.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR