rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Kortdag

Dat was de kortste dag. Ik kruide het voorraadje haardhout dat nog in de kelder lag terug naar de houtstapel. Het zal nog een jaartje buiten moeten liggen wachten onder het dekzeil tot het nieuwe huis klaar is. We hadden in het huurhuis alvast de houtkachel willen installeren die we gaan aanschaffen voor het nieuwe huis maar dat gaat niet. De doorsnedes van de rookkanalen komen niet overeen en aanpassen is veel te veel gedoe voor die korte tijd. Jammer.

Verder haalden we weer een lading hooi uit de schuur van Le Paul en ik ruimde alvast de hooibox op zodat we daar straks van alles kunnen opslaan als het huisje er niet meer is, zoals de grasmaaier, tuingereedschap, de bbq. Het heeft geen zin die allemaal mee te nemen. Een verhuizend mens moet vooruitzien, het jaar wordt ook steeds korter en wat we nu kunnen voorbereiden hoeft straks niet inderhaast te gebeuren.

kortdag

's Middags maakten we een korte bosrit met Titan en Jay. In het bos waaide het niet, toen we eenmaal op weg waren was het niet koud meer en de paarden hadden er zin in. We zagen een grote witte reiger wegzweven en Titan bekeek met argwaan twee fietsers met fluovesten. Zo'n rit vind ik het mooiste dat er is. Gewoon in ons eigen dorp het bos in met onze eigen fijne paarden. Weer thuis was ik helemaal rozig en tevreden. Ook op een dag die zo kort was als deze was er tijd genoeg.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR