rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Klaar

Ziezo, dat is klaar. Er waren wat meer klanten met wat meer boodschappen dan anders op een maandagmiddag bij de Carrefour maar het was bepaald geen gekkenhuis. In Luxemburg leek het vlak voor de feestdagen vaak of er een oorlog op uitbreken stond zodat de mensen als gekken moesten hamsteren, haat en nijd om een parkeerplaats, vechten om een winkelwagentje, overal blerende dreumesen. Misschien gaat het wel in alle grote steden zo.

Niet hier. De kerstinkopen verliepen heerlijk rustig. Alleen pinnen kon niet omdat de lijnen (of de servers) overvraagd werden. Dat maakte het winkelen nog relaxter want de meeste klanten moesten eerst naar de bank aan de overkant, contanten halen, voordat ze hun inkopen van de band konden halen. Het schoot dus maar langzaam op in de rij maar niemand maakte zich er druk om. Wat een fijne regio is dit toch.

Toen we thuiskwamen, hinnikte Titan zodra hij de auto zag. Zo knap van hem dat hij weet 'ze zijn weg met de auto, o kijk, daar komen ze, zodadelijk hooi!', terwijl paarden zich de afgelopen paar miljoen jaar voornamelijk hebben beziggehouden met over de steppen galopperen en het verschijnsel 'auto' nog maar kort geleden in het paardenleven is geïntroduceerd. Evolutie is een mooi ding.

Verder bedacht R een slim plan om onze voorraad mazout mee te kunnen verhuizen, we schaften alvast een extra emmer aan en een grote fles d'Or, een groenezeepschoonmaakmiddel om straks het huurhuis heerlijk schoon te laten geuren, en R probeerde het op Anderzijds te laten sneeuwen zonder dat heel het internet vastliep (daarvoor bracht hij geruime tijd door met zijn hoofd ver onder de motorkap van een oud javascriptje). Intussen knutselde ik van mijn kerstmanbel een kerstdecoratie voor linksboven in de loghoek. Het Ventje werd 47 keer naar buiten en 48 keer naar binnen gelaten.

Kortom, welbehagen. Ook bij de webloglezer, zo wensen wij u toe.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR