rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

What we did on our holidays

Kerst brachten I+R door met knippen en plakken, vouwen, raden hoeveel vingertjes er werden opgestoken en het in strikte opdracht tekenen van dinosaurussen en olifanten. Ik werkte de schoorsteenmantel bij aan de hand van de lopende gebeurtenissen, terwijl Het Ventje de dagen doorbracht in de garage op zijn hoogstpersoonlijke rol kunstgras, waar hij altijd zit als er iets aan de hand is dat van de routine afwijkt. Daar overdacht hij hoe verschillend mensen en katten aankijken tegen een paar vrolijke kleinkinderen (en hun ouders) en berekende hij hoe laat hij zich weer binnen kon wagen en zich met een zucht drie keer omdraaien op zijn comfortabele kussentje op de bank.

wandkinderen

Dat moment brak pas aan in de loop van de middag, doordat I+R van de gelegenheid gebruik maakten om, als er dan toch opgeruimd en gestofzuigd moest worden wegens rondslingerende papiersnippers, rijstkorrels en broodkruim, meteen maar de kerstboom buiten te zetten. Zo. Nu weer fijn een heel jaar 'gewoon'. Heerlijk, routine.

Dat denkt hij tenminste. Ik heb het met hem over de komende verhuizing gehad, maar tot nu toe heeft hij dat idee met kracht weten te verdringen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR