rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Geeuw

Onze jaarwisseling verliep erg rustig, op het comateuze af. Eerst dachten we dat er dit jaar in het dorp helemaal geen vuurwerk werd afgestoken en we namen dat niemand kwalijk, om 0.00 uur goot het. Na een kwartiertje kon iemand, ergens, het toch niet meer uithouden en daar ging de eerste vuurpijl, even later nog een paar, wat knalletjes en na een half uurtje was het weer stil.

De paarden hadden we in het ruïneveld gezet, zo ver mogelijk bij de bewoonde wereld vandaan. Vorig jaar waren ze erg bang, de buren schoten toen vlakbij de wei de ene hoge pijl na de andere af en de paarden daverden in paniek langs de omheining heen en weer tot we bij ze in het land kwamen staan en ze geruststellend toespraken, toen bleven ze bevend achter ons in een hoekje staan tot de nachtmerrie voorbij was.

Deze keer draafden ze alleen wat rond, ze vonden de verre knallen wel verontrustend maar toch ook weer niet té. Ik stond een poosje naar ze te kijken in de regen maar het viel allemaal wel mee. Sopsopsop door de bagger weer naar huis en naar bed, ik had wat slaap in te halen. Dat lukte maar matig doordat ik de verhuizing lag te plannen, en ik was alweer vroeg wakker.

Nieuwjaarsdag besteedden we aan opwindende zaken als gordijnrails ophangen en keukenkastjes schoonmaken in het huurhuis. De verwarming daar deed het niet. We sjorden de eerste kast naar boven langs het minuscule trapje, het ging maar net en dit was dan nog de kleinste kast, om te oefenen.

welkom

De volgende keer proberen we het langs de ladder via het slaapkamerraam op de eerste verdieping, dat houdt ook niet over (0,93 x 1,00 meter). Spannend hoor.

Geeuw. Ik ga naar bed. Het nieuwe jaar moet eerst maar eens even op gang komen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR