rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Goed bezig

We zijn er maar druk mee. Ik heb de hele dag heen en weer gelopen tussen de kelder en de paardenbox waar we alle tuinspullen opslaan tot het nieuwe huis klaar is. Er moesten stellingkasten opgebouwd en gereedschap versjouwd (met de kruiwagen). En eerst alles afstofferen wegens spinnewebben en stofnesten. Een verhuizing is altijd tevens grote schoonmaak.

De paarden vonden al dat gesjouw wel leuk. Harissa is nieuwsgierig en wil graag even testen of bijvoorbeeld bezems ook eetbaar zijn. Haar specialiteit is het optillen van de kruiwagen (met de tanden) en hem dan laten (om-)vallen.

Maar ook de andere twee vinden het interessant als ik aan kom lopen met iets in mijn handen, met name als het een emmer is. Vooral Titan kan enorm benieuwd staan kijken als ik eraan kom. Wat heeft ze daar? Zou het iets te eten zijn? Heeft ze hooi bij zich? Wortels misschien? Of een appeltje? Eens even met mijn neus die kant op, dat is vast de moeite waard.

Zo werd bewezen dat paarden wel degelijk kleuren goed kunnen onderscheiden. Ik heb een paar knaloranje werkhandschoenen die ik lang niet had aangehad. Toen ik daarmee de wei in liep zag ik alledrie de hoofden mijn kant op draaien. Hee! Wortels! Daar moeten we bij zijn! Toen ze mijn handen besnuffelden viel het natuurlijk zwaar tegen.

Morgen naar Luxemburg voor een afspraak en uit eten. Als ik tenminste een paar kledingstukken kan opdiepen waarmee ik me in de bewoonde wereld kan vertonen. Met mijn normale tenue van modderlaarzen spijkerbroek en een oud sweatshirt mag ik vast dat land niet in.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR