rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Voller en leger

Wat is een paardentrailer een handig verhuisvoertuig. Je wandelt met een armvol planken, tixit-stellingen, zaagmachines, latten, kettingzagen en kamerplanten de comfortabele laadklep op, drapeert alles in de twee paarden brede en ruim boven stahoogte bemeten ruimte en rijdt weg, de zonsondergang tegemoet. Heel idyllisch.

Heuheu. In werkelijkheid moesten we ons 's ochtends voordat er wat dan ook kon worden ingeladen eerst buigen over dat ene trailerwiel dat muurvast zat en de oprit dreigde weg te schrapen. Wel handig is dan de trailer aid, een oprijplankje waar je met het goede wiel kunt, eh ... oprijden zodat het foute wiel in de lucht komt te hangen. Tjoep, geen krik nodig. Vervolgens schroef je het foute wiel eraf, je ziet dat daar hoegenaamd niets aan te zien is, rijdt de inmiddels tot afrijplankje gemuteerde trailer aid weer af, schroeft het wiel vast en rijdt weg in de hoop dat je de zaak door het mankement heen weet te drukken. En inderdaad. Mazzel. Een tijd terug heeft even de rem erop gestaan, waarschijnlijk is daardoor het wiel vastgelopen. Okee. Nu konden we alsnog gaan laden.

vol

Verder geen kwaad woord over de trailer. Er kan een heleboel in en je wandelt zo in en uit, geen gedoe met tillen of heffen. Twee keer reden we heen en weer en de kelder werd steeds leger. Ik zal niet zeggen dat een kelder en garage leegruimen leuk is (stof! vet! spinrag! urgh!), het is het vervelendste onderdeel en dat hebben we nu mooi bijna achter de rug.

En de voorbijgangers maar denken dat we met onze paarden van hot naar haar rijden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR