rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

In de versnelling

De man van het bouwbedrijf die het hele proces van afbraak en wederopbouw gaat coördineren kwam de situatie grondig bekijken. D-day nadert, het plan was immers om van start te gaan op 3 februari. O nou, zei hij, we kunnen ook wel vóór die datum beginnen als u het huisje eerder kunt ontruimen, laat maar weten als het leeg is. Het weer doet er niet toe als het gaat om slopen en grondverzet, het wordt pas belangrijk als ze beton gaan storten en metselen.

Aha. Eerlijk gezegd kan het mij niet snel genoeg gaan en de verhuizing schiet goed op. De keuken is al bijna ingericht (op onbelangrijke details als een kookplaat, een oven en een koelkast na), de slaapkamer en logeerkamer helemaal en de woonkamer half, maar de andere helft komt morgen. In feite is morgen onze belangrijkste dag want dan gaan we voor het eerst slapen in Les Bulles en, het allerbelangrijkste, dan gaat Het Ventje mee over. Dat betekent dat de bank er moet staan, met zijn dekentje erop, en dat we veel tijd en aandacht aan hem moeten besteden zodat hij zich snel op zijn gemak gaat voelen.

Daarna trekken we nog een week uit om wat spullen uit het huisje te halen die we willen hergebruiken zoals de waterpomp en de zinken regenpijpen (die komen van pas bij de boxen), en dan kan het slopen beginnen. Ook al een echte primeur in ons leven, we hebben geen van beiden ooit eerder een huis laten slopen. Laatbloeiers, die I+R.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR