rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Voorspoedig

Wat ben jij vanavond van plan, vroeg R, weer kasten inruimen? Nee die zijn klaar, zei ik, ik denk dat ik even een logje ga schrijven om het web te laten weten dat we weer online zijn. Zo gezegd zo gedaan, ik vertrok naar boven.

Naar boven! Drie jaar lang geen 'boven' gehad, het is nog even wennen. Beneden is ons nieuwe huisje niet indrukwekkend groot, vooral laag overal, R blijft zijn hoofd stoten. Maar als je je eenmaal door het minuscule trapgat hebt gewurmd is er boven een zee van ruimte.

boven

Daarom hebben we de pc's boven op de overloop geïnstalleerd, die even ruim is als de helft van onze oude woonkamer. Er is een e-nor-rum-me schouw waar vroeger de varkens werden gerookt (daar beginnen wij niet aan). De slaapkamer is een dansvloer en wat de badkamer betreft, die is minstens zes keer zo groot als onze vorige (nu was die slechts twee vierkante meter maar toch; de verrassing zit in het contrast. O, en de keuken! Je kan er zomaar je kont keren! Ongekend!).

En er is een bad! Ook drie jaar geen bad gehad, erg gemist, we hebben er al twee keer uitgebreid in rondgehangen. Heerlijk, vooral na straffe verhuisarbeid.

Die hebben we grotendeels achter de rug. Ik had het over dat trapgat. Daar zou dus alles door moeten worden gepropt wat we boven wilden opstellen, tweepersoonsmatras, pc-werkblad? Dacht het niet. Ik pas er amper zelf door. Dan liever door het slaapkamerraam.

Een dikke pocketveringmatras van 2,00 x 1,80 m dubbelvouwen en door zo'n klein raampje op de eerste verdieping wurmen vereist reuzenkracht. Als R die niet had, sliepen we nu op de grond want mijn bijdrage bestaat in zo'n geval uit 'ik probeer te duwen maar er beweegt blijkbaar niks'. Maar het is gelukt, we zijn niet van de ladder gestort, en zoals het web bij deze kan constateren zijn alle kabeltjes en snoertjes aangesloten, het telecommannetje is geweest om ons weer met de wereld te verbinden, bijna alle gordijnen passen zomaar en het oude huisje is bijna leeg. Een voorspoedige verhuizing.

Met ons gaat het goed. En met Het Ventje ook, waarover een apart logje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR