rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Het is toch wat

Gisteren zou de sloper beginnen. De architect belde hem nog speciaal waar wij bijstonden. Gistermiddag, jazeker, nou ja, aan het eind van de middag toch in elk geval, dat stond vast.

Dus toen wij gistermiddag aan het eind van de middag bij het huisje aankwamen om de paarden te voeren, vonden we het wel spannend. Hoe ver zouden ze al zijn? Al halverwege? Al begonnen? Of nog bezig het materieel uit te laden?

Geen van drieën. Het huisje stond er precies zo bij als Olivier en zijn maten het hadden achtergelaten. Er was niemand en niets te bekennen.

C'est normal, in de bouw komt er altijd eerst iets tussen, iets heel belangrijks waar niemand verder iets aan kon doen, voordat er echt wat gaat gebeuren. Of het is een nationale vrije dag. Of een katholieke, wat op hetzelfde neerkomt. Anders zou het lijken op overhaast gedrag, dat is niet goed, dat ondermijnt het vertrouwen van de opdrachtgevers in het bouwbedrijf.

Dus de spanning werd er nog even ingehouden. Maar vandaag hadden we wat. Dit troffen we aan het eind van deze middag op de oprit aan.

caterpillar

Een reuzenrups, een grijper en een graafschep, plus een tank met 3000 liter diesel, goed gezekerd en op slot. Een veilig gevoel.

Nog geen enkel Mannetje, dat dan weer niet.

Een voordeel daar dan weer van is dat de opdrachtgevers bovenop het monster kunnen klimmen en er als held poseren, wat minder goed gaat als de luitjes van Di Matteo er zelf opzitten.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR