rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Veel genoegen

De warmste 8 maart aller tijden besteedden we gepast door de hele dag uit rijden te gaan. Daar komt veel voorbereiding bij kijken. Om zaterdag niet al bij nacht en ontij uit bed te hoeven, brachten we de paarden vrijdagmiddag al naar het vertrekpunt in Grandvoir (twee ritten met de trailer), evenals hooi, water, de drie zadels, zadeltassen, dekjes en al het tuig. De paarden konden in Sunshines nieuwe round pen overnachten.

dagtocht1

Het was een mooie rit met zon, wind, kabbelende beekjes en een overstekende ree. De paarden gedroegen zich voorbeeldig, al kwam het voor dat de ruiter rechtdoor wilde terwijl het paard alsnog dacht af te slaan. Scotch de hond legde de afstand zoals gewoonlijk drie keer af.

dagtocht2

Van Sunshines familie, die in Canada niet aan rijden toekomen, hoorden we aan het eind van de middag wel wat gekreun en gezucht en gepraat over stijve spieren. Zelf hadden we nergens last van, we zijn het rijden ook na de regenwinter nog niet ontwend.

dagtocht3

Halverwege picknick met chocoladetaart toe, en even languit. Een bedje van varens is droog en ligt heerlijk. De paarden stonden aan een boom te soezen in de zon. Zij zijn ook blij dat de zon eindelijk weer schijnt.

dagtocht4

Onderweg reden we een stukje langs de E 411. Daar schoten veel auto's voorbij, een op de drie met skibox op het dak. Terug naar huis na de wintersportvakantie. Ik was blij hier boven in de frisse buitenlucht te rijden in plaats van daar beneden. Ik heb niets tegen skiën maar buitenrijden is nog leuker, ook al omdat we er niet eerst 600 km voor in de auto hoeven te zitten.

's Avonds brachten we de paarden weer naar huis, ook weer in twee keer. Komende week gaan we nog een dag in Suxy rijden met Sunshines vader. Hij reed op Harissa en was erg over haar te spreken. Zo kunnen de paarden er nu eens met zijn drieën op uit, wat anders niet vaak gebeurt. En het blijft de hele week buitenrijweer, dé garantie voor veel genoegen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR