rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Schimmels en knollen

Na de rare winter waarin het vier maanden regende en haast niet vroor, zat ons stallengebouwtje dik in de schimmels. In tegenstelling tot de schoolwijsheid dat schimmels altijd wit zijn hadden wij zwarte schimmels, rode, grijze en groene, waarmee is aangetoond dat men beter niet alles kan geloven wat er op school wordt verteld.

Hoewel ik best tolerant ben tegenover alles wat leeft, had dit onderhand de vorm aangenomen van een schimmeltsunami. Het waren er in elk geval meer dan 954. Per vierkante centimeter. Kijk, ik heb de stalklok even weggehaald. Zo zag het hout er oorspronkelijk uit, zoals daarachter.

schimmels

Zo moest het weer worden, vond ik. Met de droge borstel eroverheen leverde grote wolken schimmelsporen op. Werd op internet voor gewaarschuwd, dat het zo niet moest. Slecht voor de luchtwegen en juist bevorderlijk voor de schimmelverpreiding. Met de spons en een emmertje allesreiniger kwam ik de afgelopen dagen een heel eind. Nat werk. Het sop druipt onherroepelijk in je mouw wat je ook doet, en het water dat eraf komt is gitzwart.

Eenmaal weer thuis was er nog een knollenkwestie. Omdat R in plaats van een koolraap een selderijknol had meegebracht, aten we quiche met appel en knolselderij. Camembert erover, daar staat ook weer dik schimmel op. Knollen en schimmels. Wat maakt het uit, de ene knol of de andere. Het smaakte prima en de stallen zijn weer schoon.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR