rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Leven

Het is fijn weer. Koud (nog geen vliegjes) maar zonnig (koffie op het terrasje met jas aan), echt een combinatie om veel buiten te zijn. Dat zijn we ook, maar niet zo veel als we willen.

Dat komt door De Documenten, waarin de verwarming, het sanitair, de ventilatie en elektriciteit in het nieuwe huis beschreven staan. Het zijn er vier en ze moeten nauwgezet worden doorgespit, anders zitten we straks met radiatoren met ribbeltjes of toiletten die de verkeerde kant op spoelen, ik noem maar wat ongewenste elementen. Het is geen prettig werk, er zijn altijd meer details dan je voor mogelijk houdt en je wordt er botergaar van, maar het moet een keer. Even doorbijten, morgen moet het klaar zijn, des te eerder kunnen de offerteaanvragen voor al de bijbehorende werkzaamheden de deur uit.

Dat doorspitten en een lijst van op- en aanmerkingen samenstellen gebeurt op de bovenverdieping van ons tijdelijke huis. We zijn daar niet de enigen. Allereerst houdt Het Ventje ons daar natuurlijk gezelschap, maar er is nog iemand.

boven

Daarboven, precies boven de monitor, woont op zolder de marter. Hij is niet altijd thuis, soms horen we hem een paar dagen (eigenlijk nachten) niet, maar nu is hij lekker actief bezig. Het Ventje sprong zo-even zelfs bovenop de radiator om beter te kunnen luisteren naar het getrippel en geknaag boven zijn hoofd. Terwijl wij doodstil achter onze pc zitten, maakt de marter een hoop leven.

Laat hem maar. Dat is het voordeel van een tijdelijk huurhuis. Een marter op zolder kan een flink probleem zijn, maar niet voor ons zolang hij tenminste niet aan De Documenten knaagt. En dat hij het zo gezellig vindt dat hij straks wil meeverhuizen daar maken we ons geen zorgen over. Op het nieuwe huis komt een plat dak.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR