rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

De komst van de reuzensprinkhaan

Onder een hemel die niet veel goeds voorspelde kroop onze bouwkraan uit zijn ei. Bij elk betonnen gewicht dat de Mannetjes aan zijn poten bonden, strekte hij zijn grijparm verder omhoog.

kraan

Hij lachte om de schorpioen die hem op zijn rug hierheen had gebracht. Die kon hem met zijn zwarte gifstekel nu met geen mogelijkheid meer bereiken. Ook ik, als het klein insect dat ik ben, zorgde terdege dat ik buiten zijn bereik bleef.

kraan2

Maar was dat wel zo? De kraan draaide fier een paar keer om zijn as. Eens even laten zien wat hij kon. Huh. Deze kraan heeft een bereik tot ver over de omheining, tot achter de beukjes en tot over de elektriciteitskabel langs de weg. Als het Mannetje dat hem bedient via het bakje met de hendeltjes op zijn buik niet oppast kan de reuzensprinkhaan gemakkelijk schade aanrichten tot ver in de tuin van de buren en op de openbare weg.

kraan3

En als hij hem een flinke zwiep geeft ligt ons halve huis in puin, en dat terwijl het zo geweldig goed opschiet. Kijk eens, binnenmuren in de kelder zelfs al, en zwarte primer op de buitenmuur ter voorbereiding van de waterdichtbekleding die iemand ooit waar ik bij was 'berenhuid' noemde, een benaming die blijft hangen. De bouwwereld is net een dierentuin, om niet te zeggen circus.

Alleen de paarden, die trekken zich van het hele spektakel niets aan. Ze hebben die kraan nog geen blik waardig gekeurd. Kun je hem soms eten? Nou dan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR