rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Variatie

Ook dit jaar is weer alles goed gegaan met het weideonderhoud. Olivier heeft op tijd gegierd en le Paul (inmiddels 87) heeft gesleept. Het land ziet er weer prachtig uit.

ruineveld

Eindelijk is het gras in het ruïneveld genoeg gegroeid en kunnen de paarden erin. Om te beginnen 's middags een uur, ter voorkoming van buikpijn door te veel eten en hoefbevangenheid door fructaan, het heeft vannacht nog wel gevroren. De overgang van hooi naar gras moet geleidelijk verlopen.

De afgelopen dagen hebben ze al wat aan het halster langs de round pen kunnen grazen. Er ligt daar een beetje mest, om de groei van de boompjes die we vorig jaar hebben geplant te bevorderen. Dan komen de verschillen tussen onze drie karakters aan het licht.

Harissa eet gewoon alles op wat haar voor de neus komt en graast handig om de mest heen. Niks aan de hand. Als je vers gras voorgeschoteld krijgt moet je profiteren.

Jay daarentegen is een echt nufje. Ze trekt een gezicht van 'nou, ik weet niet of jullie het weten maar er ligt hier mest hoor', neemt hier en daar een sprietje dat wél schoon lijkt tot zich en verlaat dan weer de plek des onheils.

En Titan is weer heel anders. Er zijn mensen die beweren dat paarden en paardenbloemen niets met elkaar te maken hebben maar die kennen Titan niet. Titan is gek op paardenbloemen. Hij lust er wel pap van en als hij de kans krijgt eet hij er zoveel dat hij na afloop gele mest produceert.

Morgen halen we voor de laatste keer hooi en verklaren we het weideseizoen officieel voor geopend.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR