rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Buurten

De laatste tijd buurten we veel. Iedere dag bij de dieren van Chantal aan de overkant. Hooi geven hoeft niet meer, maar we kijken of ze water hebben (met dit weer een overbodige actie) en of ze er allemaal nog zijn. De paarden en schapen kennen we bij naam maar de geiten niet. Tot nu toe kwamen we steeds op tien uit. Gelukkig wel. Stel dat er over een week als Chantal uit het gips komt nog maar zes geiten zijn, of opeens veertien, in plaats van de tien stuks waar we mee begonnen. Dat zou geen goede indruk maken.

bijchantal

Verder ging ik vanochtend met Harissa het dorp in. Het is goed als ze af en toe uit de wei komt en nieuwe paarden leert kennen. Midden op het dorpskruispunt ontmoetten we Sophie, die in de auto zat, en op goed Belgische wijze hielden we samen babbelend het verkeer op (twee auto's). Onze oude vriend Napoléon is met zijn been in de draad geraakt en staat nu onder dokterbehandeling. Onze veearts krijgt een tweeling en daarom stopt ze met werken. Dat moest verboden worden. Er zijn drie nieuwe veulens, et patati et patata.

Ten slotte gingen we gisteravond buurten bij Jacky, of broken ribs fame, die buizen kan buigen en galvaniseren, om te vragen of hij voor ons een poort wil maken in de nieuwe roundpenomheining. Omdat hij ook de baas is van Le Foyer IX gebeurde het buurten en overleggen aan tafel. Hun mi-cuit à l'italienne staat nog niet op de kaart maar is heerlijk en minder heftig dan zo'n hele steak.

Behalve een poort bespraken we ook de mogelijkheden voor een zelfbouw-eg omdat er tweedehands niet aan te komen is, plus het lenen van een wals en een kleine graafmachine. Praktisch. Er gaat niets boven een dorp om wat aan de weet te komen waar je echt wat aan hebt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR