rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Landonderhoud

De nieuwe grond die de graafmachinist op een deel van het achterweiland heeft aangebracht moest worden aangetrild. Als dat niet gebeurt, blijf je tot je enkels in de zachte aarde zakken, maar tot nu toe was het veel te nat geweest voor dat werk. Zaterdag leende R het aanstampapparaat van onze Mannetjes. Niet dat hij ooit eerder achter zo'n machine heeft gelopen maar de gebruiksaanwijzing stond er in het Duits en Frans op en anders was hij er wel achter gekomen door nadenken en proberen. Het ging goed, de bodem is nu veel steviger, maar eigenlijk moet hij nog wat verder worden geƫgaliseerd. Daar moet de graafmachinist voor terugkomen want de bediening van zo'n reuzencaterpillar via nadenken en uitproberen gaat zelfs R te ver.

Onderwijl propte ik het laatste oude hooi uit het achterweiland in de bak achter de tractor. Dat zijn dikke vochtige plaggen geworden, die niet zo gemakkelijk branden. We spreidden ze uit achter de omheining naast de mesthoop, daar ligt het niet in de weg, maar dat spul vergaat zo langzaam dat we het de volgende keer misschien beter kunnen uitspreiden, drogen en alsnog verbranden, dan is het zo weg. Note to self voor volgend jaar. We zijn nog aan het uitvinden wat het beste werkt.

Daarna verspreidden we mest over de onderste helft van het zwembadveld. De trekker heeft goed voor ons moeten werken deze keer. Ik reed hem telkens een stukje verder en R wierp met een brede zwaai de mest uit. Dat is zwaar werk, een echte boer heeft daar een mestverspreider voor, maar het gaat toch al stukken beter dan per kruiwagen.

De rest van dat veld moet nog en er is nog heel wat mest over, maar zondag hielden we een rustdag. Mijn rug is nog altijd niet echt lekker en die van R mankeert niets maar dat moeten we zo houden.

Een tijd terug kreeg R een sticker, die nu in de sellerie hangt: Retired. Don't ask me to do anything but ride my horse. Degene die die sticker bedacht, hield duidelijk geen rekening met de uiteenlopende werkzaamheden die bij het hebben van een paard komen kijken.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR