rss
logo
 
maandag 24 september 2018

Diverse feiten

Ook vandaag bestond de dag weer uit een gevarieerd scala gebeurtenissen. Het belang daarvan moet later maar door de webarcheologen worden uitgevochten, ik teken slechts op.

Om te beginnen werd de dorpstelefooncel van Les Bulles, waar wij op uitkijken, verwijderd. Er kwam een vrachtwagen waar er al eentje op stond en die takelde hem op. Weg. Het uitzicht is erop vooruitgegaan want hij was verbleekt en verwaarloosd en niemand gebruikte hem ooit meer natuurlijk, maar wij dachten eigenlijk dat in elk dorp van overheidswege verplicht één telefooncel moest blijven staan voor dat ene oude vrouwje zonder gsm of voor die rampdag dat het hele netwerk uitvalt en de Russen binnentrekken (dat kan tegenwoordig weer zomaar gebeuren) zonder dat iemand er zelfs maar over kan twitteren. Morgen even controleren of die in Suxy ook weg is. Het zou eventueel een complot kunnen zijn, je weet het niet, wat wij dan (via onze vaste lijn) aan de bevoegde instanties kunnen signaleren.

Verder stopte er weer eens iemand om te vragen waarom wij onze paarden die oogkleppen opdeden, want ze had vroeger 'in de paarden gezeten' maar zoiets had ze nog nooit gezien. Men denkt blijkbaar dat wij onze paarden als blindemannetjes door de wei laten kachelen, en dat terwijl ze prima door hun vliegenmaskers heen kunnen kijken. Dat heb ik zelf gecheckt ja.

oogkleppen

De paarden hadden meteen na de eerste keer door dat die maskers ze veel ergernis besparen en komen er bij mooi weer zelf om vragen. Titan hinnikt als hij ons ermee ziet aankomen en ze buigen alledrie behulpzaam hun hoofd als we ze 's morgens omdoen. 's Avonds doen we ze weer af, dan moeten ze nog een tijdje afzien tot het donker wordt en de vliegjes gaan slapen.

's Middags maakten we een boswandeling met Jay en Harissa waar zij niet en wij wel bezweet van raakten op deze eerste zomerse dag. 25 ° werd het, maar niet in ons huisje in Les Bulles met de 50 cm dikke muren, waar het bij 17° bleef. Er komt veel te weinig zon binnen door de kleine raampjes, we moeten een trui aan als we binnen stilzitten en zijn dan verbaasd als we buiten komen en de mussen zich daar aan de dakgoot blijken te moeten vasthouden om er niet af te vallen van de hitte.

Wat wel in de zon staat is de voordeur en die trekt dan krom. Om hem op slot te kunnen doen moet er keihard aan de klink worden getrokken. Dus ik trok keihard aan de klink. Schiet die los. Daar lag ik achterover languit op de stoep met de klink in de hand. Geen schade (behalve imagoschade, want de overbuurvrouw heeft het vast gezien), en R heeft de klink er alweer opgezet.

ventje

Zo eindigde de dag. Je zou er slaperig van worden, van zoveel faits divers.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR