rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Een hoop gedoe

De afgelopen dagen hebben we flink getobd. Titan ging als een wilde tekeer in zijn box zodra de meisjes uit het zicht verdwenen, ramde nogmaals hard zijn neus tegen het bovenluik zodat dat ook nog dicht moest, voor zijn eigen bestwil, en rende voortdurend onrustig rondjes. Alleen als we in het bos met hem wandelden was hij op zijn gemak.

We hadden echt met hem te doen en omdat als een gek heen en weer springen in die box niet goed is voor zijn been zetten we hem gisteren even in de roundpen. Dat was al een verademing. Meneer scharrelde wat rond en keek rustig om zich heen zonder gestress en gespring.

Veel beter dan binnenblijven. We zetten een klein paddockje voor hem uit in het weiland. Dat ging ook goed, hij graasde bedaard in het rond terwijl de meisjes aan de andere kant van de draad in het gras lagen. Een idyllisch plaatje, in schrille tegenstelling tot de taferelen van de vorige dagen.

Het gras in zijn domeintje was natuurlijk wel zo op, dus vanmiddag wilden we hem er een stukje wei bijgeven. Paaltjes verplaatsen, draadje omhoog, en floep! Weg was hij. Ontsnapt, de grote wei in, lekker galopperen. Ai. Dat mocht eigenlijk niet. Het lijkt wel goed te zijn afgelopen en hij kreupelt vooralsnog niet, maar we sloten hem toch maar gauw weer op in zijn perk.

Intussen had hij kans gezien Jay een fikse trap te verkopen. Het is waar dat ze wat opdringerig was, maar dit was over-reageren. Een flinke wond in de borst, bloed. Nu moest Jay weer aan de betadine en een handvol vaseline op de wond.

hamstershouden

Het is ook altied wat met die beest'n. Je zou er bijna hamsters door gaan houden en anders niet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR