rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Anders

De vrijdag verliep totaal anders dan we hadden gedacht. Weliswaar hadden we dat kunnen zien aankomen, want Olivier had gisteren aangekondigd dat hij vandaag rond elf uur zwelen zou komen harken en daarna meteen balen, en als Olivier het zegt betekent dat bijna per definitie dat het niet zo zal gaan. We waren dan ook niet verbaasd dat hij tegen elf uur niet kwam opdagen.

Toen hij er om vijf uur nog niet was, werd het toch een beetje te gek. Konden we thuis gaan eten of niet? Hij heeft ons niet nodig voor zwelen en balen maar als we daarna nog moeten laden wordt het nachtwerk. Dus ik belde. O nee, dat wordt morgen hoor, er is vandaag niet genoeg zon geweest, het gras is nog niet droog genoeg. Okee Olivier, geen probleem, morgen dan. Had dan zelf even gebeld, dachten wij Hollanders, maar ja zo gaat dat hier nu eenmaal.

De goede kant hiervan was dat we onverwacht tijd zat hadden om ons kersverse afstelplaatsje achter de boxen in te richten. De trailer, de aanhanger en het trekkertje staan er nu, en R heeft zelfs het platgereden terreintje ernaast opnieuw ingezaaid. Keurig wagenparkje, niet? Het enige wat nu nog aan de voorkant staat is de mestkruiwagen, die is zo fraai, die mag ook vanuit het huis duidelijk gezien worden.

wagenparkje

Het is de bedoeling om later op dat plaatsje een afdak ofwel open schuur te bouwen voor de trekker en het gereedschap. We zijn nu al heel blij dat ons wagenparkje waterpas is, in tegenstelling tot alle andere grond in de omgeving.

Intussen werd door de Mannetjes beton gestort voor het terras en de trap naast het huis. Strak hoor. Ze ruimden ook grondig op, buiten en binnen, want ze komen niet meer terug. Onze Mannetjes doen alleen ruwbouw zeiden ze met gepaste trots, en gaan volgende week heel ergens anders beginnen. Onze Mannetjes bij wildvreemde mensen, wel een raar idee na bijna vier maanden van innige samenwerking. We zullen ze missen.

terras

Volgende week gaan wel de dakdekkers door, dus we blijven niet helemaal verweesd achter, en dan volgt een processie van electriciens loodgieters verwarmingsmonteurs ventilatiedeskundigen schilders en gevelbekledingspersonen. Toekomstmuziek.

Eerst morgen hooien. Hoe laat is nog een verrassing.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR