rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Regen

Het regent, eindelijk weer eens na een week of zes warm en droog weer. Ik moet zeggen dat Lui qui décide een degelijke planning aanhoudt dit jaar. Het hooi is binnen, de weilanden zijn dringend aan vocht toe, de dakdekkers zijn klaar en er ligt tot onze verrassing zelfs al grind op het dak. Hoe de Mannetjes dat erop hebben gekregen is ons een compleet raadsel en niemand had ons verteld dat het er lag, maar we vinden het heel mooi riviergrind, echt klassieke keitjes. Eigenlijk jammer dat je ze alleen te zien krijgt als je met een hele hoge ladder op het dak klimt.

ladderlift

De inspectie kwam langs en verbood de Mannetjes de ladderlift nog te gebruiken omdat die niet de afgelopen drie maanden aantoonbaar gecontroleerd was. Ze mopperden, maar demonteerden hem wel.

De regenpijpen worden maandag pas aangesloten dus het klaterde volop in het zand en tussen de stenen, zodat hier en daar kleine lawines ontstonden. Ik veegde de hele woonverdieping, niet omdat dat veel zin heeft want de eerstvolgende Mannetjes zijn degenen die sleuven voor de leidingen en de bedrading gaan frezen, met nog veel meer stof als gevolg, maar omdat het leuk is om in huis rond te lopen zonder dat het knarst onder de voeten.

Ondanks vergaderingen met de elektriciteits- sanitair- en ventilatiefirma, de architect en de opzichter, en de levering van mazout in Les Bulles, vonden we deze week tijd voor een paar mooie ritten, met slechts één nijpend momentje doordat onderweg van achter een huis plotseling een Belgische voetbalsupporter opdook. Dat Titan en Jay dat een gevaarlijk monster vonden, met horentjes, een zwartgeelrode pruik en vlag om zich heen gedrapeerd, daar konden we inkomen.

Ik plantte lavendel bij de roundpen en zette wat kosmos in een pot onder de beuk. Kleine plantjes, maar het is de bedoeling dat we ons over een paar jaar bij het lezen van dit logje kunnen verbazen over de reuzenstruiken die dat geworden zijn, onder andere dankzij het malse regentje van vandaag.

De buurman in Les Bulles kwam aanrijden met, geheel in stijl, een stel wrakke pallets om hun nieuwe bonbonne de gaz ofwel butagasfles, die tegen onze zijgevel komt te staan, op de juiste hoogte te krijgen. Het is maar een kleintje want ze gaan toch verhuizen, niet de moeite om weer een dure grote te installeren. Als dat maar goed ging, ik zag hem nog het halve dorp in de as leggen met zijn prutswerk. Aan het eind van de middag stelden we tot onze extreme verbazing vast dat het huis er nog stond en het kleintje keurig netjes was aangesloten zonder dat ergens een wrakke pallet te bekennen viel. Iemand moet hem geholpen hebben of anders moeten wij onze vooroordelen herzien. Al met al hebben we nu een nettere zijgevel dan ooit, met slechts één grote gasfles (voor ons maar wij doen daar niets mee) en een koket kleintje voor de buren.

's Avonds lieten we de verwarming draaien, dit huis blijft maar kil, en we hebben nu toch weer mazout in overvloed. Tot het weer op is als we zo doorgaan, maar dat zien we wel weer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR