rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Magisch realisme

Na de recente verrijking van mijn woordenschat door de scouts wilde ik eens sociaal zijn en deze kennis delen met een plaatje erbij. Zo kan de webloglezer zich er iets bij voorstellen. Als ik zeg dat een hudo een gebouwtje is met zes compartimenten en halve deuren waar soms beentjes onderuit steken, kan dat leiden tot heel verkeerde beeldvorming. Ik kom toch iedere dag twee keer zo niet vier keer langs dat veld dus even een foto maken is geen moeite. Knipknip.

hudo

R heeft commentaar. Te veel auto en te weinig huisje. Okee. Dat is zo maar dat maakt het juist realistisch. Dat komt omdat ik daar zo kort mogelijk wilde stoppen. De honden van Goffinet blaften al en wat zouden voorbijgangers van mij denken? Desgevraagd zou ik kunnen uitleggen dat ik voor mijn weblog (als dat nog iemand wat zegt, webloggen is zooo 2003) een illustratie nodig had en blablabla, maar als iemand uitgebreid andermans toiletten staat te fotograferen stellen de mensen geen vragen. Ze weten zo wel dat er wat schort aan de bovenkamer. Dus. Knipknip en wegwezen. Die auto rijdt al.

Weer thuis in Les Bulles zagen we een gemeentewerker met een tractor en oplegger een kleine graafmachine bij ons afleveren. Hij groef er niet mee maar parkeerde hem voor de deur bij de buren en vertrok weer. Net als laatst in Suxy! Dat kan toch haast geen toeval zijn? Overal waar wij gaan wonen verschijnt de magische caterpillar en sleuven zijn ons deel zonder dat wij begrijpen waarom.

's Middags stortregende het in Les Bulles. Loodgrijze luchten. Het leek ons verstandig om daarna even in Suxy te gaan checken of ons nieuwe hellinkje het in deze zondvloed had gehouden en of de paarden niets hadden opgelopen. En? Het was daar droog. Geen drup gevallen. Microklimaatje. De paarden wilden weten wat we kwamen doen en dat vroegen wij ons ook af. Thee met een reepje nuttigen dan maar, dat was het enige wat eropzat.

Kortom. Het leven hier blijft wonderlijk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR