rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

De laatste dag

Wat deden we vandaag, een dag waarop niet veel op het programma stond? Wel veel, in weerwil van de programmering dus.

Ik sliep uit tot na negenen, het was niet de bedoeling maar dat heb je soms. Het was laat gisteravond, ik draaide me om half acht nog een momentje om en voilà was het anderhalf uur later. Niet erg, zolang het maar niet chronisch wordt.

We reden naar Suxy, dronken koffie en wierpen een oogje op de paarden. Een gemeentewerker maaide met zijn tractor alles wat groeide uit de berm. Goed dat ik al eerder uitgebreid aan de frambozen had gezeten. Toen ik hem vroeg waar het voor nodig was, wist hij dat niet maar verontschuldigde zich wel dat hij de lijsterbes en de meidoorns te pakken had gehad. Die boompjes zijn van de gemeente, maar de burgemeester komt toch niet langs om te zien of het er hier goed uitziet en wij zijn degenen die er tegenaankijken.

De buurkinderen kwamen vragen of ze mee de wei in mochten om de paarden te aaien. Ze brachten drie fraaie courgettes uit hun moestuin mee, wat goed uitkwam omdat ik voor het avondeten precies een courgette tekortkwam.

courgettes

De dame van het gasbedrijf kwam het contract laten tekenen en vertellen hoe de tank moet worden geplaatst. Dat viel mee, achterin de toekomstige tuin is nog plaats voor een mooie notenboom. Ik ben al bezig met de planning voor de tuin.

De jongen uit het dorp die een deel van onze grond heeft gekregen kwam een pakje brengen, thee die ik had besteld. Hij was toen we hier bijna vier jaar geleden kwamen wonen de eerste uit het dorp die we leerden kennen. Ook toen met een pakje, hij werkt als koerier, en hij wenste hij ons 'welkom in Suxy'. Hartelijke mensen hier vanaf het begin en het is zo gebleven.

Ik sleepte het deel van het achterweiland waar gegraven en overheen gereden is, verzamelde de stenen die er door al het gehannes met die grond in terechtgekomen waren en stortte ze op de helling bij de boxen. Nu de grond weer glad is kunnen we opnieuw inzaaien en tegen dat de paarden weer in dat veld komen, staat er gras.

Intussen groef R verder aan de fundering voor het tractorschuurtje. Zwaar werk. De zon scheen. Het zweet stroomde.

Dit was mijn laatste dag als werkloos huisvrouw.

Met ingang van morgen is dit luie leventje afgelopen. Per 1 augustus ben ik officieel gepensioneerd, en zoals iedereen weet zijn mensen met pensioen veel en veel drukker dan mensen met een baan en werklozen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR