rss
logo
 
maandag 15 oktober 2018

Doorweekt

De buitenrit van maandag met de welbekende J te A (momenteel te LB en S) stelden we uit van de ochtend naar het eind van de middag. 's Ochtends regende het immers en voor later op de dag werd voorspeld dat het zou opklaren. Dat deed het ook en we vertrokken droog, maar al na tien minuten begon het te druppelen, waarna we afwisselend stortregens en plensbuien over ons heen kregen. Doorweekt. Het gaf niet, we hadden veel plezier tijdens de rit en als je eenmaal nat bent maakt het niet uit dat je nog natter wordt.

Dinsdag sleepte ik de round pen. Eerst een paar keer in het rond op de tractor met de betonmat erachter en twee bielsjes voor meer gewicht, en daarna nog even te voet, door de betonmat zonder de bielsjes achter me aan te trekken aan een touw. Dat geeft een mooier effect. Puur visueel. Als neveneffect raak je er doorweekt van. Dat gaf niet, voor een mooi gesleepte round pen heb ik wel wat zweet over, en R groef onderwijl nog een funderingssteen in, zodat ook hij dringend onder de douche of in bad moest. Dan is het mooi dat in Les Bulles die faciliteiten allebei aanwezig zijn.

Woensdag reden we weer met zijn drieën vroeg uit want nu was de voorspelling omgekeerd: 's morgens droog en 's middags regen. Het kwam uit en de eerste druppels vielen pas toen we thuis weer door het hek reden. Niet doorweekt, de week was in elk geval niet eentonig.

Donderdag bezichtigden R en J te A het uitzicht van bovenaf op het dorp Frahan. Ik weet al hoe Frahan eruitziet, dus ik stortte mij op mijn stenenprojectje. Langs het terras heeft het bouwbedrijf een tijd terug blauw steenslag gestort. Dat willen wij daar niet hebben want daar komt later de bloementuin, maar we hebben wel emplooi voor blauwe steen op de trailer- en tractorparkeerplaats achter de boxen. Mijn projectje bestaat uit het transporteren van dat steenslag. Vorige keer met de kruiwagen en nu met de bak achter de tractor, maar het zware werk is het oprapen van die steentjes. Dat gaat onmogelijk met de schep, de hark of zelfs de greep, het moet met de hand. Handschoenen aan, pet op en rapen maar. De zon stond de hele middag irritant te branden. Doorweekt, weer eens, maar on the up side is een van de drie parkeerplaatsjes nu klaar.

Morgen voorspelt de meteo regen. We zullen zien wat dat weer gaat opleveren.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR