rss
logo
 
maandag 24 september 2018

En thuis

In vier dagen reden we heel wat steile kilometers heuvelop en heuvelaf door bossen en beekjes en langs rotspaden, en in weerwil van de voorspellingen regende het eigenlijk alleen 's nachts. Maar dan wel zo hard dat ik oordoppen in moest om door de herrie op het tentdoek heen te kunnen slapen. Jay en Harissa deden het allebei prima en, ahum, ikzelf ook. Geen centje last.

R reed de route Suxy-Nafraiture met de trailer vijf keer. Vijf heen en vijf terug dan. Drie keer was de bedoeling maar er was een noodgeval. Maandag bracht hij mij weg met Jay en een pony van Sophie. Dinsdag bracht hij Harissa en het paard van een van de meisjes mee, en Jay terug naar huis. Ik vond twee dagen elk voor Jay en Harissa welletjes, ze zijn nog maar jong. Woensdag bleek het meegebrachte paard met droes te moeten worden afgevoerd en de trailer ontsmet. Het is erg besmettelijk en we moeten Harissa, die met hem in de trailer heeft gestaan, de komende weken goed in de gaten houden. Donderdagavond Harrissa en mij weer naar huis terug. En nu vrijdag hebben we nog twee achtergebleven ponys opgehaald en afgeleverd bij de manege. Pfff.

Intussen ligt de was alweer in de kast respectievelijk de zadelkamer, een trouwe bezoeker kwam langs met de Goldwing net als voorgaande jaren, en Titan werd rondom beslagen door Fred.

En als klapstuk troffen we vanochtend achter het huis dit aan. Druk bezig. Zeg niet dat er op het platteland niets interessants te doen is. Dit zijn niet onze bomen maar we zijn wel blij dat ze gekapt worden.

grotebomeneter
(60 sec)

Zo snel wordt van een dikke spar een te verzagen stam gemaakt. Een halve minuut en hup! de volgende. Er komt al veel meer licht in het weiland en maandag gaan ook de bomen langs de rand eraan. Hiep hiep hoera. Pal achter dit strookje met de hoge bomen ligt een aanplant veel jongere sparren, en het gekapte stuk kan nu mooi verwilderen. Beukjes, berkjes, brem, lijsterbessen, zonlicht, bramen. Prima.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR