rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Spatjes (*bloed alert!*) * met updeetje *

Wat een afgang, die webhosting bij Gandi. Meer off- dan online. Maar niet te lang bij stilstaan, R heeft tussen alle bedrijvigheid door onze sites verhuisd en alles werkt weer als een zonnetje. Ik noem hem niet voor niets de felwvhguevd.

Snel een inhaallogje. Het huis is intussen voor de helft ingepakt in isolatieplaten en binnen struikel je overal over de elektriciteitskabels. Werk in uitvoering. We rapen piepschuimafval op het terrein rondom, dat spul vliegt weg op het kleinste zuchtje wind en ik wil het niet overal in de paardenwei terugvinden, laat staan in de paardenmaag.

In Les Bulles is Het Ventje in een dramatisch kattengevecht verwikkeld geweest. Ons Ventje is zelf alleen maar vredelievend en zou het liefst vriendjes zijn met iedereen. Dat andere beest moet hem naar het leven hebben gestaan, ik verdenk die zwarte met de lange staart die hier rondzwerft sinds het oude dametje dood is en die het nu zelf maar moet uitzoeken in het leven. Dat dier heeft het ook niet gemakkelijk.

ventje

Neemt niet weg dat Het Ventje nu zit met een stuk oor en een bekrabde wang ter grootte van een flinke goudreinet. Hij is helemaal niet meer symmetrisch. Als hij aan zijn oor krabt, vliegen de bloedspatjes in het rond. Af en toe dweilen we de vloer, het huis gaat er anders zo snel uitzien als een abattoir. Hij wacht het opengaan van het abces af met ingetogen geduld. Hij wil vooral slapen, op een lakentje, en nu en dan zachtjes geaaid en vriendelijk toegesproken worden. Welnu, daar mankeert het niet aan.

* update *: Het is opengegaan. Derrie, oftewel pus bonum et laudabile. Drie hoeraatjes.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR