rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

De toestand

Even een blik op de stand van zaken. Na een straffe conversatie van de opdrachtgevers (I+R), de architect en de ingenieur met de verwarmings- en sanitairman over de ontevredenstemmende gang van zaken tot nu toe, beloofde de laatste beterschap, min of meer. Persoonlijk vind ik dat iemand die een van zijn eigen Mannetjes aanwijst als zondebok terwijl hij zelf grondig in gebreke is gebleven, laaghartig en doorzichtig bezig is, maar enfin. Niet onze zaak, zolang het werk vanaf nu maar goed gebeurt. De zondebok werd de woestijn in gestuurd en een andere ploeg heeft het werk overgenomen. Vanaf nu heet iemand die maar wat aantakkenbost bij ons 'een Jean-François'.

De isolatiefirma daarentegen werkt voortvarend door en heeft het huis ingepakt in wit piepschuim. En de elektriciteit is grotendeels klaar. Kijk, dit is bijvoorbeeld het toilet. Normaal. Ik neem tenminste aan dat er bij u thuis ook wat kabeltjes doorheen lopen?

kabeltoilet

Het Ventje is weer gezond en monter, alleen het haar op zijn wang moet weer aangroeien.

De houthakkers zijn bijna door het perceel voor de ruïne heen en zijn begonnen aan de linkerkant van de weg. Alweer meer licht in het ruïneveld.

We hadden een gat in de parkeerplaats bij de boxen nodig om er een paaltje te kunnen plaatsen. Ik hanteerde de boorhamer, de eerste keer dat ik zo'n apparaat vasthad. Ik heb nu wel rugpijn. Zou daar verband tussen bestaan? Ik heb er geen ervaring mee.

Het schuurtje neemt duidelijke vormen aan. En dat allemaal zodat de tractor en het andere gereedschap over een poosje niet meer onder een dekzeil hoeven te staan.

schuurtje

De huiseigenaar kwam een grote val brengen voor de marter op zolder, iets wat voor ons niet hoeft, maar hij is bang voor zijn isolatie. Nu maar hopen dat de muizen het spek in de val niet opeten en er door de mazen vandoor gaan, anders hebben we zo een zolder vol marters én muizen.

Kortom. Almelo is er weer niets bij.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR