rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Verlaat

Geen réunion de chantier maar wel Mannetjes in huis en Mannetjes buiten op de steiger. En alweer een houthakker achter het huis. Staan daar dan nog bomen? Flinke grote zelfs, net achter de plantage achter het huis, en de houthakker gaat er in zijn eentje vier hectaren van omzagen. Houthakkers zijn meestal wel in voor een praatje, ze zijn verder de hele dag alleen met hun kettingzaag, een jerrycan brandstof en een lunchpakket. Een klein mannetje, die wordt betaald per kubieke meter gezaagde stammen.

Prachtig weer, ideaal voor het aanbrengen van de onderlaag voor de crépi op de gevel. Terwijl onze piepschuimers die aanbrachten, maakten wij een bosrit van twee uur, waar vooral Jay bezweet van thuiskwam. Even laten uitdampen onder de zweetdeken, onderwijl het bridlepath bijknippen en vijf centimeter van de staart. Die mag van ons wel lang zijn maar niet over de grond slepen.

Daarna konden ze nog even lekker rollen in het ruïneveld, terwijl wij de vorderingen in en om het huis inspecteerden. En toen dit moment ...

zononder

... voorbij was, zetten we de paarden terug in het veld aan de overkant. Nu nog gauw even langs Chantal, nieuwtje vertellen van de notaris. Tja, 'even' bij Chantal langs kan eigenlijk niet, zoals wij heel goed wisten. Dus toen we rammelend en verkleumd thuiskwamen, waren we niet verbaasd dat het al na negenen was. Dan ben je blij als er nog twee prei-pompoen-taart-punten van gisteren in de koelkast staan, die je in bad kunt opeten. Net op tijd van de hongerdood gered.

Dat was weer een lange dag. En een goede dag. Hij deed me wel denken aan een jaar of tien geleden, toen we elke zondag met een paar mensen in straf tempo 20 km wandelden: Onze slogan was toen We'll slow down later.

De dag dat dat gaat gebeuren is nog niet aangebroken.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR