rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

De goede kant op

Kijk, dat begint erop te lijken. Aan de achterkant is de kleur van de gevel door stug doorsmeren van de Mannetjes veranderd van suiker in stopverf.

stopverf

Zelf deden we vandaag weinig, zoals we ons hadden voorgenomen ('we moeten echt proberen om niet elke dag keihard te werken'). Ik las in mijn boek (After the Ice, Steven Mithen) en R in het zijn (The Bone Clocks, David Mitchell), allebei lekker dik, en onderwijl luchtten we de zweetdekens, die gisteren bij het eerste gebruik van dit seizoen een vochtige geur bleken af te geven. Het luchten van dekens is voor de luchter niet veel werk, behalve als het telkens even regent zodat je moet rennen om ze binnen te halen en daarna weer naar buiten. De roundpenomheining werkt uitstekend als XL droogrek, een handige toepassing die we bij de aanleg niet hadden voorzien.

Tot slot kan ik melden dat er momenteel niet alleen buiten steigers staan, maar ook binnen, en wel voor de plafonneurs. Nu staan die steigers heel toevallig precies op de hoogte afgesteld waar ik ooit mijn boekenbalkon had bedacht, dat briljante plan dat ik weer moest laten varen wegens het probleem 'hoe kom je erop', met andere woorden: er is geen plaats voor een trap. Dus nu ik de kans had, klom ik even naar boven. En? Precies genoeg stahoogte (voor mij). Prachtig uitzicht. De paarden te spotten tot helemaal achterin de wei aan de overkant, wat nergens anders vandaan mogelijk is. Het is nog steeds een briljant plan.

Alleen heb ik ook nog steeds geen oplossing voor het trapprobleem. Kan daar nu niemand eens iets slims op verzinnen?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR