rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Flora en fauna van de bouwplaats

Vandaag wil ik het hebben over de flora en fauna van het bouwterrein. Ik was dat al langer van plan want gewoonlijk gaan wij hier achteloos aan voorbij, druk bezig met de dingen van de dag, terwijl ze eigenlijk zo bijzonder zijn.

Om te beginnen het puinzwammetje. Een prachtig feloranje schimmeltje dat staat te, eh ... schimmelen vlak naast het paadje omhoog over de hoop zand tussen de oprit en de boxen. Ik verwacht elke dag dat een bouwvakker er zijn maat 46 bovenop zal zetten, maar het gaat nu al weken goed. Vanochtend zag ik zelfs al kleintjes. Hou vol, puinzwammetje, het leven is de moeite waard.

puinzwam

En dit is het gootsterretje. Danst opgewekt naast en onder de stapel regenwaterafvoergoten vandaan die de gemeente onlangs aan de openbare weg heeft neergekwakt voor later, als wij toe zijn aan een rij ordelijke regenwaterafvoergoten langs ons perceel.

gootster

Dan de cementkrab. Groeit uitsluitend op erbarmelijke grond. Op deze is wel degelijk een maat 46 terechtgekomen maar de cementkrab laat zich niet kisten, ook niet door een stapel steigerplanken. Wie plat groeit, heeft niets te verliezen. Platter kan niet.

cementkrab

Bewonderen wij thans de mantel-der-liefde. Gedijt op puinhopen en afvalbergen, bedekt met haar fijne roze bloemtrosjes de piepschuimsliertjes, reepjes onduidelijk plastic, sigarettenpeuken, betonklompjes en roestige spijkers waaruit elk bouwterrein lijkt te moeten bestaan.

mantelderliefde

Ten slotte, strikt genomen niet helemaal tot het bouwen an sich behorend maar toch onlosmakelijk deel uitmakend van een huishouden met paarden die wel houden van een woest galopje in de wei op zijn tijd: de modderklaproos. Bestand tegen vier paarden die er tweemaal daags vlak langs verweid worden en tegen Harissa die en passant de uitgebloeide zaaddoosjes eruitkauwt.

modderklaproos

Deze nederige groeisels verdienen onze bewondering. Dank u voor uw aandacht.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR