rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

In dubio

Binnenkort moeten we de kleur van de keukenmuren kiezen. In de rest van het huis worden de muren gewoon wit, makkelijk, maar als we dat ook in de keuken deden zag je de kastjes niet. Die zijn namelijk ook wit. En de vloer ook, bijna, creme, off white, en de keuken ligt op het noorden. Stel dat het sneeuwt. Dan zie je niets meer.

Ik dacht dan ook aan een mooie contrastkleur maar dat is nog niet zo eenvoudig. Met wit combineert alles dus het afstreepsysteem ('dat kan niet want dat past niet bij ...') levert niets op.

Dan maar recht op de man af. Blauw is te blauw, rood hadden we al, bezje is geen sprake van, groen is just not us, grijs is mooi en ook goed te combineren met van alles, maar bijna de hele buitenkant van het huis is al grijs. Wordt dat niet een beetje te? Vrolijk oranje? Taupe? Zand? Ik weet het niet meer, en het is niet eens een luxeprobleem, want voor we het weten staat de schilder dreigend met een kwast in de hand achter ons. Straks kiest hij zelf en dan wordt het vast zachtgeel. Of abrikoos. De kleur van nachtmerries.

Nu waren we vanochtend in het huis van buren. Kunstenaars, die hun wanden zelf in diverse kleuren hebben geschilderd. Vrolijk gekleurde schilderijen, mooie lichtval in de hal, iets grijsblauwlavendelachtigs op de wand. We maakten een foto en keken thuis hoe dat uitpakte.

verf

Grijs. Tja. Ik keek opzij naar R's beeldscherm. Hij zat iets programmeerderigs te doen met php-codes op een hele technische website. Bovenaan het scherm een strookje van iets mooi grijsblauwlavendelachtigs. Aha. Ik ben benieuwd hoe de schilder reageert als ik hem zeg dat hij die muren wel met 8892BF kan verven.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR