rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Op de vierkante meter

Wat een natte week. De paarden stonden in de regen en wind met zijn vieren te bibberen en hoewel bibberen op zich een van de manieren is waardoor paarden zichzelf warmhouden en niet meteen een reden tot paniek, zag het er niet naar uit dat het op korte termijn droger of warmer zou worden en, nou ja, we hadden zo met ze te doen dat we ze een nacht in de boxen hebben gezet.

Met de deur dicht. Dat doen we anders nooit maar als ze dan niet uit zichzelf binnenbleven, werd het tijd ze met hun eigen bestwil te confronteren.

Het stond ze wel aan. Een berg hooi, water, vlas op de vloer, beschutting tegen de wind, tevreden stonden ze te dampen en te kauwen. Stracciatella en Harissa samen in een box. Jay hangt ten opzichte van Stracciatella de boze petemoei uit, die zou ik niet graag onbewaakt met de kleine achterlaten, maar Harissa en het spikkeltje zijn maatjes.

jeugdfoto

Jeugdfoto, 2011. Harissa is twee, Stracciatella nog geen jaar oud. Bij Sophie stonden ze 's winters in een grote buitenbox met vier veulens, waarvan Harissa het oudste. Eigenlijk is de verhouding er een van 'tante en nichtje'. Geen familie verder, maar dat doet er niet toe.

Voor ons mensen is de wereld deze week weer kleiner geworden. De deklaag in huis is gestort en die moet uitharden, dus we mogen er niet in. Het regent, er is geen sprake van de vuurkorf. Buiten is weinig te beleven met dit weer. Ik veeg dan maar de vloer aan van de sellerie en het stukje van de hooibox waar nog kan worden gelopen (1 vierkante meter).

Er komen betere tijden maar wel heel traag. Nu eerst weer drie weken kerstvakantie. Zucht.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR