rss
logo
 
zondag 22 juli 2018

Mijlpalen

Intussen, in het huis-in-aanbouw ... brandt de verwarming. Eindelijk. Het is de vloerverwarming, die moet zorgen dat de ondervloer en de wanden echt goed drogen. De radiatoren zijn nog niet geïnstalleerd maar het is al behaaglijk en dat maakt een groot verschil. We veegden ook maar weer eens, ik had geroepen dat ik dat niet meer zou doen maar het is toch ook wel weer leuk als het binnen opgeruimd is en niet meer overal knarst onder je voeten. Bovendien was dit korrelig cement en geen venijnig bouwstof dus niet echt ongezond.

Inmiddels tel ik niet meer de maanden voor we erin kunnen trekken, maar de dagen. Het zijn er 88. Ik tel weliswaar af naar een fictieve datum, een streefdatum onder alle mogelijke voorbehouden die nog best kan veranderen, maar dat geeft niet. Dat kan altijd nog worden bijgesteld, later, als dat nodig blijkt. (laat ik het niet merken, @#!%$^*!).

Een andere mijlpaal was dat ik voor het eerst de nieuwe compressor hanteerde. Ik heb nooit eerder een compressor gehad, in mijn vroeger leven als stads- en flatbewoner was geen plaats voor een compressor. Waste of a good life, maar nu hebben we er een, voor het oppompen van de banden van de trailer, de aanhanger, de kruiwagen en zelfs het steekkarretje. Maar je kunt er ook zomaar lucht mee blazen, bijvoorbeeld om de hoekjes en kiertjes van de boxen een keer grondig schoon te spuiten. We hebben het vlas uit de boxen gehaald, dat maakt het opruimen van de mest gemakkelijker en is dus schoner. De paarden zullen nu niet meer in de boxen gaan liggen maar dat doen ze toch ook niet als op de vloer een koek van vlas en mest ligt. Het is een experiment, als het niet bevalt hebben we zes grote pakken vlas in voorraad, gisteren gehaald, vlak voor we dit nieuwe idee kregen. In elk geval is het goed om wat in huis te hebben voor het geval er toch eens een paard een nacht op stal moet doorbrengen, dan moet er natuurlijk wel wat comfortabels op de vloer gestrooid kunnen worden.

En hoe beviel het nieuwe apparaat in de praktijk? Handig. Zelfs voor een beginner is meteen duidelijk dat de spuitrichting 'van-je-af' moet zijn. Daarna komt het toch nog als een verrassing wanneer de samengeperste lucht al doende een obstakel tegenkomt, bijvoorbeeld een bout waarmee de stalwand aan de vloer vastgeschroefd zit, waardoor de lucht opeens van richting verandert in 'naar-je-toe' en de spuiter besproeit met vlas, mest en water. Na afloop meteen in bad, de enige oplossing.

drogedag

Verder was het vandaag een droge dag. En dat was zeker een mijlpaal.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR