rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

't Sneeuwt door

Gisteren viel er relatief veel sneeuw. Relatief ja. Vergeleken met vandaag was het een lachertje. Sneeuw? Pfff, sneeuw voor watjes. Vandaag, dat is pas een echte sneeuwdag. Als we nu gewoon in Suxy woonden, bleven we thuis, vermaakten ons met de paarden in al dat witte wonderland en gooiden zo nu en dan een baal hooi voor ze neer. Niks aan de hand zolang er maar genoeg eten in huis is. Hooi voeren gaat natuurlijk altijd door en gelukkig hebben we net verse voorraad.

sneeuwtdoor

Alleen moeten we er nu door. Elf kilometer van Les Bulles naar Suxy, en onderweg ziet het er zo uit. Mooi, maar ...

sneeuwtdoor2

... oppassen. De schilders en een verwarmingsmannetje kwamen, maar moesten hun busjes uit de sneeuwhopen duwen toen ze wilden vertrekken. Je ligt onderuit voor je het in de gaten hebt en die hellingen hier zijn steil.

sneeuwtdoor3

Voor de komende dagen wordt nog meer sneeuw voorspeld en bovendien vorst, ook overdag. Die 50 cm is dus zomaar niet weg. Ik overweeg nu om dit weekend in Suxy te overnachten, dan komen er toch geen Mannetjes. Slaapzak mee, genoeg eten, Het Ventje mee. We hebben verwarming, er is water, niets aan de hand. Alleen R nog overtuigen, die vindt het maar een onwennig idee. Geen internet daar, dus als hier de komende dagen geen nieuws verschijnt, is het gelukt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR