rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

In de herhaling

Zondag was de sneeuw dan wel zo'n beetje weg. In plaats van alles wit zagen we weer groene weiden, bruine modder en ons zandgele weggetje. Als vanouds. Ha, maar niet voor lang. Na een paar uur stug doorsneeuwen op maandagochtend was alles weer onder een witte laag verdwenen. Meteen een flink pak ook weer, en dat binnen enkele uren.

Ik zou kunnen beweren dat Titan en R hier allebei rechtop op hun benen in een meter verse sneeuw staan.

eenmetersneeuw

Maar daar kom ik waarschijnlijk niet mee weg. In werkelijkheid was het een centimeter of 12, toch genoeg voor een stevig partijtje sneeuwruimen. We haalden hooi en hakten de ijsklonten onder de paardenhoeven vandaan zodat ze even niet 'op hoge hakken' hoefden rond te strompelen. Meer viel er niet te doen, zelfs wandelen met de paarden gaat niet als de sneeuw zo klontert.

In huis wordt het ook steeds witter. De schilders zijn beneden klaar. Boven brachten ze op de keukenmuren en in de hal hier en daar een vierkante meter zandkleur op om te laten zien hoe het wordt. Wij denken: goed. Wit, zand, donkergrijs en grote ramen, okee.

Intussen bivakkeren we na een dik jaar wederom in het logeerbed want R is ons eigen bed aan het verbouwen zodat het straks in de nieuwe slaapkamer past. Ook haalden we de garderobeplanken en staanders uit de opslag om ze alvast op maat te maken en te schilderen, evenals de vlonders onder de boekenkasten. Met zulk weer hebben we daar tijd voor. En omdat we in Les Bulles momenteel toch geen buren hebben kan dat werk mooi gedaan worden in de reusachtige nu ontruimde slaapkamer, waar niemand ons hoort zagen, schuren en boren, en waar goed licht is, de enige plek in heel dat huis.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR