rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Gekeurd en goed bevonden

Afgelopen weekend leenden we de trailer uit aan een dorpsgenoot die zijn paarden wilde verhuizen. Dat doet mij plezier, een mederuiter te kunnen helpen met ons eigen materieel. De trailer komt bij ons niet vaak uit zijn stalling, dus pompte R de banden even bij voordat hij de weg op ging. Handig, die nieuwe compressor.

compressor

Dat moment had tevens een educatieve functie voor de paarden. Ze staan altijd overal met hun neus bovenop en zo'n nieuw apparaat moet grondig gekeurd worden.

Jay: 'Zeg, weet jij wat dit is? Denk je dat het iets is om te eten?'
Harissa:'Ik weet niet. Dat zal ik even checken, hm, nee, waarschijnlijk niet. Smaakt een beetje naar kunststof, die handgreep. Niet lekker, maar je kunt er wel aan trekken, kijk, er zitten wieltjes onder en dan ... prrrrrt ... Dat wordt lachen ...'
Titan: 'Dames, wat doen jullie daar? Kalm aan met dat ding hè, en geen plotselinge enge sisgeluiden graag, daar kan ik niet goed tegen'.

Nadat de dorpsgenoot vertrokken was en we de compressor weer in beslag hadden genomen, maakten we een mooie middagrit met Titan en Harissa, de eerste sinds onze nacht-tocht-zonder-volle-maan. Het was koud maar zonnig. De sneeuw is bijna gesmolten en de sneeuwklokjes zijn opengegaan. Hierbij verklaren we het nieuwe rijseizoen voor geopend.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR