rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

De stand

Terwijl ik links en rechts op facebook en in weblogs crocussen zie verschijnen, zitten wij hier nog in de sneeuwklokjesfase. De verplanting vorig jaar heeft ze goedgedaan. Ze staan er florissant bij, en voor woensdag is nog sneeuw voorspeld dus ze hebben gelijk dat ze gewoon doorbloeien.

klokjes

Verder deed de zonsverduistering het bij ons wel degelijk. Aanvankelijk waren er wat wolkensluiers, wat goed zicht gaf. Toen die wegtrokken was de zon te fel om er echt naar te kijken. Foto genomen met mobiel door zonnebril heen. Het werd niet donker, alleen op het hoogtepunt wat grijzig, en daarna hadden we een prachtig zonnige dag.

duister

Op zo'n dag is er maar één optie: een goed eind gaan rijden. Het was mooi. Fluitende vogels, warm zonlicht, beboste hellingen, zweet. Na afloop even lekker rollen in het zand van de roundpen, dat plakt.

rollen

Gisteren maakten we trouwens bij guur weer ook al een rit, en voor het eerst dit seizoen een hele middag. Daarbij bleek dat de paarden opnieuw moesten wennen aan gebeurtenissen en plekken die ze eind vorig jaar niets bijzonders vonden, zoals grote vrachtwagens onderweg en bepaalde bedreigende boomstronken, en ook Titans huivering voor Burnéchamps herleefde. Het is een gehucht van drie huizen waar nooit iets gebeurt, maar hij heeft het altijd moeilijk gevonden om daar doorheen te lopen en ook deze keer lukte het alleen door Jay voorop te laten gaan. Hij vindt het daar spookachtig en daar blijft hij bij.

Intussen zijn de schilders aan de allerlaatste onderlaag van de gevel bezig. Volgens mij is er geen enkel huis in deze regio, of misschien wel ter wereld, met een zo minutieus aangebrachte buitenisolatieafwerking als dat van ons. Het lijkt soms of er nooit een eind aan dat werk komt, maar volgende week moet het toch echt klaar zijn. Tenzij het gaat sneeuwen.

En maandag beleven we de andere grote mijlpaal: de keuken wordt geïnstalleerd. Nou, ik ben er klaar voor. Meer zeg ik niet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR