rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Kom er maar in

Het was weer zo'n doorsnee maandag. Mijlpaal na mijlpaal. Eerst zou er een halve tank stookolie geleverd worden in Les Bulles, we komen net tekort om het tot de verhuizing uit te zingen. De tankwagen reed reeds voor om 07.20 uur en toch was op dat moment tenminste een van ons al aangekleed. Dat overkomt ons niet elke dag.

Dan was dit de eerste dag dit jaar dat de paarden hun kapjes op kregen. 's Ochtends vroor het nog, maar zonnig weer betekent vliegjes vliegjes en nog eens vliegjes. Ontzettend irritant. Eerst Stracciatella maar eens laten kennismaken met het verschijnsel vliegenkapje, die kent dat nog niet. Pfff, alsof ze nooit anders gewend was, dat dier is echt supercool. Daarna meldde Harissa zich: 'waarom krijgt alleen zij een kapje, ik wil ook!' en Titan kwam ook al aanlopen met zijn hoofd naar beneden: 'ha, kapjes, weg met die vervelende zwermvliegjes'. Zelf zouden we ook wel zo'n kapje op willen, die kleine kriebelbeestjes zijn echt niet te harden.

kapjes

Vervolgens kwam de beheerder van de sparren die achter onze roundpen staan, vertellen dat morgen begonnen wordt met kappen. Een beetje sneu, ze zijn net in het najaar uitgedund, maar nu de eigenaars van de percelen eromheen alles kaalgeslagen hebben, vangen zijn bomen de volle wind en de een na de ander waait met zijn wortels uit de grond. Hij wilde nog weten of wij na afloop interesse hadden om dat perceeltje te kopen, daar het grenst aan ons weiland. Dat soort aanbiedingen krijgen wij ook niet dagelijks. Hm, leuk, een stuk voormalig bos hebben we nog niet en bosgrond kost nog minder dan weidegrond. Maar ja, wat moet je ermee. Weiland van maken mag niet en van de bosbouw hebben we geen verstand. Toch maar niet dan. Als die bomen weg zijn, krijgen we wel mooie zonsondergangen, die we tot nu toe alleen door de takken heen zagen schemeren.

En na de wekelijkse réunion de chantier ofwel bouwbespreking was het dan zover: de keuken werd gebracht. De bijbehorende Mannetjes pakten hem uit en stelden hem op om te zien of alles er was. En jawel. Dit is hem. Even de afwasmachine demonstreren. Het zal niet meevallen om overal af te blijven tot de definitieve oplevering van het huis.

openkeuken

Open keuken, vooralsnog. Morgen worden al die kastjes weer van hun plaats gehaald om ze te kunnen installeren en donderdag moet het klaar zijn. Hèhè. Het zou zoveel handiger zijn om een keuken en een badkamer en lampen en meubels gewoon erin te fotoshoppen of te 3-D-printen. Nog even geduld? Nou vooruit dan maar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR