rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018


Wetenswaardigheden

Ik was dus ziek. Tien dagen zwak, keelpijn, koorts. Vervelend. Het voordeel was dat ik een dik boek uitlas (The Bone Clocks), waar ik anders nooit aan toe was gekomen, en begon aan een nieuw, After The Ice. Interessant. Datering van prehistorische nederzettingen aan de hand van bijvoorbeeld lemmingbotjes en keverpootjes. Verbazend dat dat kan.

Ik vroeg me hardop af waarom wij haast nooit dierenoverblijfselen vinden. We zijn zo vaak in het bos, en er gaan zoveel dieren en diertjes dood, muizen, vogels, vossen, waar blijven al die resten? Je zou er eigenlijk over moeten struikelen. Nog geen uur later kwam R hiermee aanzetten. Net in het bos gevonden, achter de schuilstal, waar we toch regelmatig komen. De rest van het skelet lag er ook, allemaal werveltjes en dijbeenbotjes en ribbetjes, mooi schoon en wit.

schedeltje

Verdere fenomenen die logging verdienen. Op onze wandeling vanmiddag zagen we twee grote herten, wat niet vaak voorkomt. Titan en Jay merkten ze natuurlijk het eerst op, die hebben veel betere oren dan wij.

De sneeuwklokjes zijn uitgebloeid en nu hebben we narcissen (twee stuks). Alles loopt hard uit, meidoorn, frambozen, lariksen, de weg naar Les Bulles wordt zienderogen groen. En wit. Nog een week en de paarden kunnen het ruïneveld in.

zondersteigers

Tot slot. De gevel is klaar, de steigers zijn eraf en maandag begint het werk voor de oprit, de trap en de tuin. Eindelijk. En vrijdag begint de verhuizing. Volgens de planning.

Ha, en wee degene die aan mijn planning komt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR