rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Zoefzoef

Het gaat zo hard. Vanochtend werd de eerste gabion ofwel schanskorf gevlochten en voor we het wisten, stonden ze er alle zeven, nog leeg. Op een bedje van droog cement dat later wordt natgespoten. We overwogen even om er konijnen in te gaan houden, of nertsen, om de hele operatie een beetje kostendekkend te houden, maar zip! daar waren ze al afgevuld met een ton bazaltkeien (per korf), wat ook de afspraak was dus daar konden we niet over klagen. Ze dienen om onze helling achter het huis op zijn plaats te houden zodat die niet verzakt op de oprit. Als alles klaar is, zal ik een foto plaatsen van de affe situatie voor een beter totaalbeeld.

Verder verplaatste ik de stapel haardhout achter de boxen veertig meter. Altijd handig een dag voor de verhuizing, zo'n karweitje dat afleidt van gedachten aan verhuisdozen inpakken en dergelijke. Aantal ingepakte dozen tot nu toe: 2. De kerstversiering. Nee, we hebben helemaal geen last van verhuiskoorts.

gabions

Ook in beeld hier is hoe smerig de ramen zijn, evenals trouwens het hele huis. Maar daar gaat een schoonmaakploeg de komende twee dagen wat aan doen. Zoefzoef, whoesj, ploetsj, schoon.

En zodra die schoonmakers weg zijn, trekken wij erin, met Het Ventje. Vrijdagavond nog. Joechhei.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR