rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Thuis

We zijn over. Het huurhuis in Les Bulles is leeg. We gingen het steeds meer zien als een koud donker hol, alleen om in te slapen, wat niet aardig is want we hebben er tijdens de bouw handig kunnen wonen zonder bijkomend tuinonderhoud, maar na veertien maanden heen en weer rijden hadden we er grondig genoeg van. Het is zojuist schoon en heel opgeleverd en alle spullen staan in Suxy. Dat wil zeggen, behalve de dozen kasten tafels en tuinstoelen die nog op Sunshines hooizolder onder het stof staan, maar die komen vanzelf nog.

Okee. Niet helemaal vanzelf. Het grote voordeel van alles zelf verhuizen is dat je gaandeweg overzichtelijk kunt inruimen telkens als je een vrachtje hebt binnengebracht, in plaats van dat de verhuizers in één dag tijd een enorme berg ononoverzichtelijke dozen in alle kamers dumpen waar geen beginnen aan is.

Het grote nadeel is natuurlijk dat er geen verhuizers zijn. Al het sjouwen en tillen gebeurt door I+R. Ervaren verhuizers, dat wel. In elk geval ziet het nieuwe huis er dankzij deze aanpak al meteen bewoond uit. Er wordt meteen uitgepakt en er is al gauw geen kartonnen doos meer in zicht.

keuken

Het is een heel fijn huis. Zo prachtig licht overal, zelfs nu het regent, en aan alle kanten zicht op de paarden. Het lijkt nu ook veel groter dan tijdens de bouw, toen het er van buiten uitzag als een flat van zes verdiepingen maar van binnen piepklein.

De houtkachel brandt. De tuin bestaat nog uit blubber, keien en graafmachines maar dat duurt niet lang meer. Maandag begint het tegelbedrijf met het terras. Uiteindelijk gaat het erom dat Het Ventje geen modderpootjes meer hoeft achter te laten op zijn nu al rotsvaste route tussen de keukendeur en zijn dekentje op de bank. Hij is Thuis, en wij ook.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR