rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Druk bezig

We zijn nog steeds heel druk. Om het huis heen Mannetjes voor de oprit en de trap, binnen Mannetjes om tegels door te slijpen die niet goed waren uitgevallen, plintjes te voegen, buizen te isoleren en spiegels te monteren. Stof, gruis en lawaai voor het goede doel.

mannetjes

Als alle Mannetjes weg zijn en de toegang niet langer geblokeerd is door busjes bestelwagentjes vrachtwagens en graafmachines, halen we met de trailer of de aanhanger Sunshines hooizolder leeg. Na vier jaar opslag pakten we dozen vol verrassingen uit, serviesgoed en tuinstoelkussens voor een huishouden van tien personen, placemats verf dekbedovertrekken wijnglazen lampen spelletjes boeken. Het meeste staat inmiddels op zijn plaats.

boeken

Nu en dan een bijzondere doos. Op het etiket: 'hoofdkussen en twee nijlpaarden', en het was nog waar ook. Ik wist niet dat we die twee nijlpaarden nog hadden, een massief kleikunstwerk van een doofblinde jongen dat we jaren geleden eens gekocht hebben. En zeep. 'Twee houten laden en zeep'. Merkwaardige inpakkers destijds, die verhuizers.

nijlpaarden

Na het uitpakken van al die opgeslagen vaasjes schaaltjes bakjes en frutseltjes geldt hier vanaf nu een strenge regel: iedereen die ons komt bezoeken mag NIETS meebrengen. Geen cadeautjes, leuke dingetjes voor het nieuwe huis, kaarsjes, potjes, mandjes. Neen. We hebben al veel te veel spullen.

En kijk, het hoeft niet, we vinden het gewoon leuk dat u komt en daar gaat het toch om, maar als het bezoek dan toch perse niet met lege handen wil komen: een zak drop is natuurlijk altijd welkom.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR