rss
logo
 
woensdag 26 september 2018

Licht

Het wachten op de electricien beu monteerde R de buitenlampen zelf. Ingewikkelde constructie, hij was een dag bezig met zeven lampen. Maar dan eh ... heb je ook wat, want ons huis ziet er nu aan de achterkant uit als een villa aan de Middellandse Zee. Bij avond dan.

lampen

Overdag lijkt het huis eerder in de Sahara te staan, of op de maan, want de graafmannetjes legden wel de straatgoot aan en maakten de parking bijna af (tot de tegels op waren), maar verder ligt datgene wat tuin moet worden er nog steeds bij als een kale vormloze woestenij. Keihard gebakken bovendien, door de droogte en de voortdurende harde wind.

lampen2

Geen mooie foto in het donker, maar ik vind hem leuk omdat je eraan kunt zien hoe het oude huisje in het nieuwe huis verwerkt zit. Okee, je kunt dat eigenlijk niet zien, het oude huisje staat niet meer overeind, maar als je het weet ... Het witte deel komt overeen met het oude huisje zonder het schuine dak, terwijl linksonder en rechtsboven (goed kijken) een grijs blok is aangebouwd.

Die kleine witte vierkantjes zijn de lampen, de andere vierkantjes ventilatieroosters. Ziezo, die zitten de eerstkomende dertig jaar (waarschijnlijk langer maar daarna zien we wel weer).

For the record zochten we vandaag in Konz een mooie bank uit en een stevige nieuwe matras. De bankenverkoper herkende ons van onze vorige bank, tien jaar geleden (en wij hem, maar dat is een minder opmerkelijke prestatie). Levertiijd 12 weken, dan loopt het al tegen de herfst. Ook vonden we daar eindelijk, na jaren gezoek, een vuilnisvat waar de hoge smalle groenafvalzakken precies in passen, plus twee wc-borstelhouders. Die konden we meteen meenemen. Een mooie score. Gaar maar voldaan overschreden we bij het naar huis rijden twee landsgrenzen (met de auto, maar onze gps noemt dat 'overschrijden').

Ziedaar. Ik log dus ik besta.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR