rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Uitzwaaien

Alweer mijlpalen. Ik kan er niets aan doen: mijlpalen zijn er om een begin te markeren, maar ook aan het eind. Als het vertrek van de Dixi geen mijlpaal is weet ik het niet meer. Het markeert het definitieve einde van ons bouwproject. Fin de chantier, geen bouwterrein hier maar een huis om in te wonen. Daar gaat hij. Daaag Dixi.

dixibyebye

Er is buiten zelfs niet veel meer te doen (tot het aanplanten maar dat begint pas in oktober). Er komen ondanks de aanhoudende droogte wel wat grassprietjes op in de gebarsten grond, maar maaien hoeft nog niet. Speciaal voor Sjoerd nog deze update: kijk, geen VMVK kabels meer.

tuinlampen

Dan nu het laatste buitenproject. Het enige overblijfsel uit vroeger tijden: de brievenbus, ook bekend als 'het betonnen monster'. Gewassen grind (heel lang geleden gewassen), na inwerping valt de post handig meteen op de bodem, tot verdriet van de oorwurmen die daar altijd rondscharrelen en van mij die gehurkt de vochtige enveloppen achter het blikken deurtje vandaan moet zien te wrikken.

oudebus

Dat kan anders. We gaan een nieuwe maken van de oud-eiken schoorsteenmantel uit het oude huisje. Zagen, schuren, lakken. Goed plan, ook al is er voor morgen alweer 30+° voorspeld.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR