rss
logo
 
vrijdag 20 juli 2018

Oud nieuw

Als voorlopig laatste karwei buiten vervingen we de brievenbus ofwel le vieux monstre. In stukken en brokken afgevoerd naar het containerpark. Misschien hadden we er nog iemand blij mee kunnen maken maar dat willen we niet. Van de aardbodem ermee, maak er maar snelwegbedding van, dan doet hij nog wat nuttigs.

oudebus

De nieuwe is door ons met vereende krachten bedacht en vervaardigd. De balk van de schoorsteenmantel in het oude huisje die ik drie keer geschilderd had (telkens in een andere kleur) werd doormidden gezaagd, ontverfd, geschuurd en in de botenlak gezet. Zo is dat oude hout weer mooi en is er toch nog iets van het oude huisje in gebruik. Twee stevige eiken balken, die zullen onze tijd wel duren. Flinke bus erop en hup. Er kwam al post, dus hij doet het.

nieuwebus

Het gras begint al aardig op te komen. We sproeien 's avonds want na die paar buitjes die we gehad hebben is het weer gortdroog.

Ook kan ik maar beter even vastleggen voordat ik het vergeet, dat we op de bosbouw-foire in Paliseul alweer wat wijzer werden, al zijn we onderhand al ervaringsdeskundigen op dit gebied geworden doordat we altijd gaan kijken als we ergens in de buurt kettingzagen horen..

Verder waren er logees, aan het schrikken gemaakt door de architect die van ons huis foto's kwam maken. Ook had ik het tijdens een avondrit uitgebreid aan de stok met Harissa, die wel tien keer onverwacht de berm in sprong, bij voorkeur onder een hoek van 45° of meer. Gek beest. We kwamen een paar op de weg loslopende kalveren tegen maar daar waren de paarden niet bang voor. Kalveren? Niks aan.

En ten slotte bracht ik bijna een hele dag door achter de pc om een plotseling opgekomen en tamelijk ingewikkeld tripje naar de VS te regelen. In september trouwt mijn Amerikaanse neef en ik ga erheen. Ja, ik dacht doe eens gek, maar ook een impulsreisje moet degelijk gepland en geboekt worden. Een sjiek jurkje moet ook nog, want komen opdagen in mijn tegenwoordig gebruikelijke jeans boots en een hoed kan ik die jongen toch niet aandoen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR