rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Endaarrrrissieweer

Hm. Gezellig hoor. Achter de rustieke gevelplanken van het oude huisje zaten ze met zijn ik weet niet hoevelen, waar die naartoe gevlogen zijn toen het huisje werd afgebroken weten we niet, daar waren wij niet bij. Naar de ruïne waarschijnlijk, waar de rust der vleermuizen niet verstoord wordt door bouwgedruis. Ik had ze nog aangemeld bij de vleermuizenbeschermingsorganisatie, maar daar heb ik nooit antwoord van gehad.

Het nieuwe huis heeft geen rustieke gevelplanken. Het heeft hele grote ramen, waar de afgelopen maanden elke dag de zonwering naar beneden moest. En al gauw zakte met de zonwering ook Jodokus naar beneden, met zijn klauwtjes in het gaas gehaakt. Back home, toedeloedeloedoe. Blijkbaar wil hij daarboven wonen, in het minuscule kiertje waarin de zonwering wordt opgerold. En als de terrasdeur dan openstaat, zit meneer zo binnen. Niet handig.

jodokus

Het is niet dat wij een hekel hebben aan vleermuizen, integendeel, wij waarderen die nachtelijke fladderaars vanwege hun insectenvangst en het is ten slotte leven en laten leven op het platteland, maar binnen willen we ze niet hebben. En zelf vindt hij het binnen ook niet fijn, zo overdag, veel te veel licht, brr.

Dus als hij nu ergens anders zijn intrek zou nemen, bij zijn familie in de ruïne, of anders in de boxen, ook plaats zat daar, dan zou dat zonder meer een win-win-situatie zijn. Iedereen blij. Maar dat snapt hij niet.

Nu proberen we een ontmoedigingsbeleid. Als die zonwering elke ochtend omlaag gaat moet hij daar toch een keer de pest over in krijgen. Denken wij. En anders weten we het ook niet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR