rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Amerikaanse toestanden

Iedereen weet onderhand dat ik na vijf jaar Suxy een echte hillbilly ben geworden. Rijdt tractor, draagt rubberlaarzen en een oude spijkerbroek, en praat eigenlijk alleen nog over paarden, het weer en of er voldoende groei in het gras zit. Een goed beeld, and I'm proud of it.

Maar nu viel er een roomkleurige handgeschreven uitnodiging op geschept papier in de brievenbus, zo uitbundig dat ik eerst dacht aan een hoax. Maar hij was van mijn Amerikaanse neef. Of wij ook op zijn trouwerij kwamen. Dat stond er niet zo, ha nee, de ouders van de aanstaande bruid request the honour of your presence. Tadaa. Ik was zo onder de indruk dat ik dacht, doe eens gek, ik ga. Tenslotte vliegen zij ook over the big pond als ik een mijlpaalverjaardag vier of ga trouwen. R bood aan thuis te blijven en op de paarden en Het Ventje te passen, dus het kon. Gewoon even doen.

Daarna bracht ik een onevenredige hoop tijd door achter de pc voor het boeken van vliegtuigen hotels en treinen, nog meer tijd op sites voor galajurken en feestfrivoliteiten en vele uren voor de spiegel. Amerikanen pakken een bruiloft grondig aan. Wat moet ik aan, vroeg ik broer B in de VS van A, vader van neef M. Hij mailde wat foto's van uitgesproken dowdy dames in dito lange jurken. Hooggesloten. Dienovereenkomstige gezichtsuitdrukkingen. Hm.

Ik wil daar niet uit de toon vallen, maar het moet wel een beetje me zijn. En geen kapitalen kosten aan kleding die in een hillbillybestaan niet vaak van pas komt. Dat viel nog niet mee. 'Het moet geen obsessie worden hè', zei R regelmatig. Uiteindelijk, met wat aanpassinkjes aan bestaande kleding, had ik twee outfits bij elkaar, een voor de kerkdienst en een voor het diner.

R maakte wat foto's bij de voordeur ('op het bordes'), waarbij hij vooral de aandacht wil vestigen op de prachtige wolkenluchten die hij heeft weten mee te fotograferen.

outfit1

Mij gaat het natuurlijk om de algehele indruk. Kan het ermee door of moet er nog iets aan veranderd? Is het niet te hooggesloten? Of juist te laag? Dat kan heel kritisch zijn, ja zelfs kritiek.

outfit2

Met deze generale verkleedpartij en de fotosessie brachten we de zondagochtend door. Last minute mailde broer B: o ja, je bent ook uitgenodigd voor het Rehearsal Dinner de avond tevoren, een wat meer casual aangelegenheid. Aha. Hangt er ook wat meer casuals in de kleerkast? Dat wordt een last minute decision.

De zondagmiddag bezochten we een Reining and trail event hier vlakbij in Anlier en een Endurance in Virton, om vrienden en kennissen aan het werk te zien. Gemakkelijk. Boots, jeans en een sweatshirt. Geen hoofdbrekens.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR