rss
logo
 
dinsdag 25 september 2018

Never a dull moment

De dag begon opvallend toen ik de keukendeur opendeed om Het Ventje na zijn ontbijt buiten te laten. Wat zag ik daar: er stond een paard vanuit de bosrand achter de omheining naar me te kijken. Even checken, nee, niet een van ons, die staan gewoon te grazen in hun wei.

We dachten hem wel te kennen, het was er eentje van buren verderop richting dorp. We vingen hem zonder moeite en sloten hem zolang op in de roundpen terwijl R zijn baasjes ging waarschuwen.

Onze paarden vonden het maar een spannende aangelegenheid. Het was toch hopelijk niet weer zo'n eng beest als toen in het bos? Er is daar nu geen bos meer maar evengoed moest de toestand vanaf de overkant scherp in de gaten worden gehouden.

jayl

Toen het bezoek was teruggebracht naar huis konden ze over tot de orde van de dag. Grazen. Maar 's middags kwam de paardentandarts voor de jaarlijkse controle en wat bijvijlen. Daar zijn ze ook niet dol op. Hoe braaf ze zijn verwondert ons altijd weer als je ziet en hoort wat de tandarts allemaal met ze doet. Brommende raspen, de mondklem, spuiten water in de mond, jakkes. Maar ze staan de behandeling netjes te ondergaan, waarmee ze volgens de tandarts een uitzondering zijn onder zijn patiƫnten. Daar zijn ze dan weer dapper in, onze helden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR