rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

The High Window

Dat is de titel van een Raymond Chandler die in de weggeefkast staat, trouwens de hele serie Chandlers staat daar. Goeie boeken, maar ik heb ze uit en wie ze hebben wil mag ze meenemen. Versturen doen we niet aan maar we hopen ze geleidelijk wel aan deze en gene kwijt te raken.

weggeefboeken

Zaterdag was ook een High Window dag, want tijd om de ramen aan de ruïnekant en noordzijde van buiten te wassen. Natuurlijk kwam de zon er irritant door zodra ik met mijn emmer op de ladder stond en dan is het geen doen om alles weer af te gelasten. Doorzemen en niet zeuren over de warmte.

Het is een heel karwei, dat ramenwassen met de middelhoge en de hele hoge ladder (voor de ramen aan de voorkant), en langzamerhand kom ik tot de conclusie dat we het beter aan een firma glazenwassers kunnen overlaten. We kunnen het wel, zelfs het raam van vijf meter hoog is te doen, maar na afloop ben je bekaf en in de tijd dat ik op die ladder sta hadden we ook een mooie buitenrit kunnen maken, Paprika longeren of met Harissa en Jay wandelen. Bijvoorbeeld.

Hetzelfde geldt voor stofzuigen, de badkamer doen, dweilen, vegen, stoffen. Het komp so trug hè. Tijd om prioriteiten te stellen. Maandag dus op zoek naar een Helena en een stelletje glazenwassers (hoe die in de praktijk gaan heten weten we nog niet maar dat zal niet lang duren).

zemenmaar

Nu zondag motregent het en bovendien is La Chasse te Suxy. Geen dag om je buiten te wagen. De paarden staan te slapen. Daarom nu voor de laatste keer: de ramen aan de binnenkant. Echt nodig. Binnen zijn ze uiteraard net zo hoog als aan de buitenkant dus hup, de middelhoge ladder weer in stelling, alles aan de kant en zemen maar. Wie hoge ramen heeft, wil ook zicht hebben op de langszeilende wolken (oud Chinees spreekwoord). En schoon is mooi (oud Hollandsch spreekwoord).

Tussendoor is er net genoeg tijd om een logje te plaatsen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR