rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Paprikas welzijn

Voor het geval iemand zou denken dat ik maar wat fotoshop: verband in close-up. Donderdag zat het nog keurig vast, wat best bijzonder is voor een paard dat er dag en nacht mee in het natte gras en de modder loopt. We knipten het los, spoten verse betadine in de krater, legden een nieuw vochtig laagje watten op de hoef, zetten dat vast met stevig breed grijs duct tape om de hele hoef heen en wikkelden er nieuw blauw crepeverband om. Ik leg dat precies vast zodat we een volgende keer als het eens nodig is weten hoe het ook alweer in zijn werk ging.

paprikashoef3

Paprika loopt al vrijwel niet kreupel meer en vond het allemaal prima. Olivier kwam langs en beweerde weer dat het niet aan zijn paarden ligt dat ze zo braaf, beleefd en vriendelijk zijn maar aan onze manier van met ze omgaan. Kan best, maar hij vist een beetje of hij ons straks weer een ander onbeleerd wild beest kan brengen dat wij dan ook weer braaf, beleefd en vriendelijk kunnen maken. Hoewel dat op zich heel leuk is, zou het te veel op werk lijken en dat doen we dus niet.

paprikashoef2

Paprika blijft deze winter wel bij ons. De vraag is nog steeds of ze drachtig is of niet, en zo ja, wanneer het veulen dan te verwachten is. Olivier is enigszins nochalant met dat soort aangelegenheden en heeft geen idee. Midden in de winter, zou best kunnen. Dat is geen gunstig begin voor een veulen, maar we hopen dat met ons oogje in het zeil en zo nodig een box bij de hand het diertje meer kans heeft dan buiten in de sneeuwjacht. We kunnen het dan mooi meteen imprinten ook. Een goed begin is het halve werk en je zult zien dat dit veulen dan ook weer braaf, beleefd en vriendelijk wordt.

Dat is te zeggen. Als er een veulen in zit, dus.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR